logopdz

Uporabniški meni

KOČA NA VOGARJU

----------------------------

 

---------------------------

druzinam prijazna koca

---------------------------

pzs logo oppk rgb m600

--------------------------

Vse informacije o delovanju doma in rezervacije spanja na številki: 

Vogar (Strgar Igor): +386/51-613-367 ali email: pdzeleznicarlj@gmail.com.

-------------------------

POSTANI ČLAN

-------------------------

PZS Postani clan planinske organizacije 186x130 dinamicni

------------------------ocistimo gore-----------------------

Nedelja, 07 Avgust 2022 09:56

Mladinski planinski taborni štrajk

Vsi smo že slišali za tako imenovani ˝štrajk˝ zaradi nezadovoljstva na delovnih mestih. Vendar ali ste slišali za planinski štrajk? No, le tega smo letos izkusili na našem planinskem taboru. Da pa ne bomo začeli na koncu našega tabora, se vrnimo na začetek, na dan, ko smo na tabornem prostoru v Čezsoči postavili kar 20 šotorov za naše mlade udeležence.

Sobota, 18 Julij 2020 15:39

Gore so nas klicale in mi smo šli

Mladinski odsek PD Železničar je tudi letos uspešno organiziral planinski tabor. Med pripravami na tabor smo močno stiskali pesti, da bomo tabor lahko izvedli kljub razsajajočemu virusu. Na veselje vseh mladih in malo starejših planincev, ki so komaj čakali na nove vzpone v gorski svet, smo tabor izvedli v predvidenem terminu v začetku julija. Šotore smo letos postavljali ob potoku, ki se čez nekaj metrov izliva v Planšarsko jezero na Jezerskem. Število šotorov je bilo letos višje kot lani, saj so se mladincem s PD Železničar pridružili še nadobudni planinci, ki na OŠ Vižmarje Brod obiskujejo planinski krožek.

Ste že kdaj pomislili, koliko parov gojzarjev ste pripravljeni žrtvovati za uspešen vzpon na Triglav? Verjetno ne. Tudi nihče izmed nas – bilo nas je kar 48 – ni pomislil na to. Toda gora je zahtevala žrtev, in mi smo jo bili prisiljeni dati. Za Triglav smo žrtvovali kar precej gojzarjev! Koliko? O tem več kasneje.